Datoerne for Det Grønne Akademi bliver i år 11. oktober – 10. december. Har du lyst til at deltage, enten som ledig eller virksomhed, så læs med!

Det Grønne Akademi er en del af Aarhus Kommunes klimaindsats, og fungerer som et brobygningsprojekt mellem virksomheder der vil arbejde med bæredygtighed og højtuddannede ledige. Målet er at opkvalificere virksomhederne til aktivt at kunne arbejde med den grønne omstilling

Er du en virksomhed og har du lyst til at høre mere?

 

Denne omstilling hjælpes på vej ved at uddanne ledige akademikere, så de kan agere grønne forandringsagenter og sætte fart på arbejdet med bæredygtig forretningsudvikling, cirkulær økonomi og grøn omstilling i virksomhederne. 

 

Det Grønne Akademi kort fortalt

Det Grønne Akademi er et 9 ugers virksomhedsrettet case forløb, bestående af 5 ugers undervisning og 4 ugers virksomhedspraktik, som opkvalificerer virksomheder  til at arbejde med bæredygtighed på et strategisk niveau. Det sker ved at uddanne ledige akademikere med kompetencer i grøn omstilling, der er målrettet arbejdet med at få sat skub i flere grønne forandringer hos virksomheder.

Deltagerne bliver i tværfaglige grupper matchet med en virksomhed, som de undervejs i forløbet udvikler en bæredygtighedsplan for. Bæredygtighedsplanen er en plan for virksomhedens fremtidige arbejde hen imod en mere bæredygtig produktion og drift. Planen skal kortlægge mulige bæredygtighedstiltag og vise en konkret handlingsplan for implementeringen. Det kan både være store innovative tiltag og små handlinger som at være mere energieffektive.

Projektdeltagerne får indsigt i ressourceforbrug, cirkulær økonomi og bæredygtig forretningsudvikling og projektledelse. Derudover bliver de trænet i forretningsforståelse, virksomhedskultur og hvordan man mobiliserer og hjælper virksomheder i at kunne fremme den bæredygtige dagsorden.

 

Baggrunden for projektet

Flere og flere virksomheder efterspørger kompetencer og ressourcer til en bæredygtig omstilling af deres virksomhed. Samtidig har vi i Aarhus mange dygtige men ledige højtuddannede, der har de rette kompetencer. Ved at opkvalificere de ledige akademikere til at arbejde med grøn omstilling, skaber vi en moderne arbejdsstyrke, der kan fremtidssikre og udvikle vores danske virksomheder.

 

Fakta

  • Det Grønne Akademi bliver i år afholdt fra 11. oktober – 10. december.
  • Deltagerne bliver gennem et 4 ugers kursusforløb undervist i forskellige teoretiske og praktiske tilgange til bæredygtig forretningsudvikling.
  • Efter endt undervisning, bliver deltagerne i teams af 2 tilknyttet en virksomhed, som de i løbet af en virksomhedspraktik udarbejder en bæredygtighedsplan for. Projektet laves i samarbejde med Jobcenter Aarhus, Erhvervsakademi Aarhus og klimaindsatsen i Aarhus Kommune.
  • Undervisningen vil foregå i Erhvervsakademi Aarhus’ lokaler på Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

For at tilmelde dig forløbet, skal du som ledig deltage på et af vores informationsmøder enten d. 23. eller 24. september kl. 14.00-15.30 på Ringvej Syd 104, Viby J hos Erhvervsakademi Aarhus. Her vil du få mere information om undervisningen, praktikforløbet, ansøgningsprocessen m.m.

Er du ledig og vil tilmelde dig til et af møderne, kontakt

Jobcenter Aarhus
Martin Kjær, virksomhedskonsulent:
markj@aarhus.dk
tlf. nr.: +45 41 85 59 39