Det Grønne Akademi starter igen d. 3. oktober 2022 og du kan tilmelde dig allerede nu! Læs hvordan herunder


Det Grønne Akademi kort fortalt

Det Grønne Akademi er et 9 ugers virksomhedsrettet caseforløb, der går ud på at opkvalificere og matche ledige med virksomheder, der gerne vil have hjælp til grøn omstilling.

Forløbet består af: 

 • 5 ugers undervisning i grøn omstilling af virksomheder
 • 4 ugers virksomhedspraktik

Deltagerne bliver i tværfaglige grupper matchet med en virksomhed, som de undervejs i forløbet udvikler en bæredygtighedsrapport for.

Bæredygtighedsrapporten er en plan for virksomhedens fremtidige arbejde hen imod en mere bæredygtig produktion og drift. Planen skal kortlægge mulige bæredygtighedstiltag og vise en konkret handlingsplan for implementeringen. Det kan både være store innovative tiltag og små handlinger som at være mere energieffektive.

Projektdeltagerne får indsigt i - og erfaring med:

 • Ressourceforbrug
 • Beregning af CO2
 • Cirkulær økonomi
 • Forretningsforståelse
 • Bæredygtig forretningsudvikling
 • Kommunikation, CSR og ESG 
 • Virksomhedskultur
 • ... og hvordan man mobiliserer og hjælper virksomheder i at kunne fremme den bæredygtige dagsorden.


Med de nye kompetencer kan de grønne forandringsagenter hjælpe virksomheder med at fremme den bæredygtige dagsorden og samtidig skabe værdi for virksomheden.

Som deltager

... får du viden, værktøjer og praktisk erfaring hos en virksomhed - alt sammen inden for klima, bæredygtighed og grøn omstilling.

Tilmelding for ledige: 
Kontakt Martin Kjær fra Jobcenter Aarhus på markj@aarhus.dk eller på tlf. 41 85 59 39. 

 

Som virksomhed

...får I nye - og grønne - øjne på forretningen, I bliver opkvalificeret inden for grøn omstilling og får overblik over konkrete handlingsmuligheder. 


Tilmelding for virksomheder
Kontakt projektleder Ulla Aude på aum@aarhus.dk eller på tlf. 41 85 85 69.

 

En del af Aarhus' klimaindsats

Det Grønne Akademi er en del af Aarhus Kommunes klimaindsats, og fungerer som et brobygningsprojekt mellem virksomheder der vil arbejde med bæredygtighed og højtuddannede ledige.

Målet er at opkvalificere virksomhederne til aktivt at kunne arbejde strategisk med den grønne omstilling

Omstillingen hjælpes på vej ved at uddanne akademikere, så de kan agere grønne forandringsagenter og sætte fart på arbejdet med bæredygtig forretningsudvikling, cirkulær økonomi og grøn omstilling i virksomhederne.

 

Baggrunden for projektet

Flere og flere virksomheder efterspørger kompetencer og ressourcer til en bæredygtig omstilling af deres virksomhed.

Samtidig har vi i Aarhus mange dygtige men ledige højtuddannede, der har de rette kompetencer. Ved at opkvalificere højtuddannede til at arbejde med grøn omstilling, skaber vi en moderne arbejdsstyrke, der kan fremtidssikre og udvikle vores danske virksomheder.

 

Fakta

 • Det Grønne Akademi bliver i år afholdt to gange: ét i foråret 2022, der havde særligt fokus på fødevarebranchen, og et i efteråret 2022 med start d. 3. oktober.

 • Deltagerne bliver gennem et 5 ugers kursusforløb undervist i forskellige teoretiske og praktiske tilgange til bæredygtig forretningsudvikling.

 • Efter endt undervisning, bliver deltagerne i teams af 2-3 tilknyttet en virksomhed, som de i løbet af en virksomhedspraktik udarbejder en bæredygtighedsrapport for. Projektet laves i samarbejde med Jobcenter Aarhus, Erhvervsakademi Aarhus og klimaindsatsen i Aarhus Kommune.

 • Undervisningen vil foregå i Erhvervsakademi Aarhus’ lokaler på Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

For at tilmelde dig forløbet, skal du som ledig deltage på vores informationsmøde. Mødet er fredag d. 16. september kl. 14.00-15.30 og foregår hos Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J (Guldbygningen). På mødet vil du få mere information om undervisningen, praktikforløbet, ansøgningsprocessen m.m. 

Er du ledig og vil høre mere om dine muligheder for at deltage, kontakt

Jobcenter Aarhus
Martin Kjær, virksomhedskonsulent:
markj@aarhus.dk
tlf. nr.: +45 41 85 59 39

Hvordan ser det så ud i praksis? Se nedenstående film om produktionsvirksomheden Vink Moulding, der deltog i Det Grønne Akademi i efteråret 2021 og få et indblik i, hvad virksomheden og de grønne forandringsagenter arbejdede med under forløbet.