Der er utrolig mange grønne organisationer (både frivillige og professionelle), som på hver deres måde er aktive inden for den grønne omstilling i Aarhus. Nogle arbejder med udbredelse af cyklisme, andre redder mad fra skraldespanden eller organiserer affaldsjagter eller store klimastrejker i byen.

I 2018 og 2019 organiserede Go Green with Aarhus en række workshops for at øge kontakten og samarbejdet mellem grupperne i Aarhus samt deres kontaktpunkter ind i Aarhus Kommune. Den proces fortsætter i 2020, hvor vi udbyder et uddannelsesforløb for de mere end 40 NGO’er i kommunen.

Vi vil gerne bevare og udvikle den konstruktive dialog med de mange engagerede ildsjæle, der brænder for at gøre Aarhus til en grønnere og bedre by. For vi kan kun løse de klima- og miljømæssige udfordringer vi står overfor via et stærkt fællesskab. Ved at danne gode rammer for frivilligt arbejde og åbne op for mere samarbejde giver vi de grønne grupper frirum, ressourcer og kompetencer til at fokusere på deres arbejde.

I oversigten nedenunder kan du se, hvilke grupper der foreløbigt er repræsenterede. Hvis du gerne vil følge med i de mange spændende klima- og bæredygtighedsevents, som forgår i Aarhus eller drømmer om at blive en del af det grønne fællesskab, så bliv gerne medlem af gruppen "Grønne aktører i Aarhus" på Facebook.

Via Facebook-gruppen kan du finde kontaktoplysningerne hos de forskellige grupper og følge med i aktuelle events og projekter.

Oversigt over de grønne aktører i Aarhus