Medarbejdere gør en grøn forskel i Aarhus

Sidste års vinder af Klimakollega-prisen, Birthe Witt Jason

I Aarhus Kommune er det vigtigt, at man løser klimaudfordringerne i flok, og at kommunens medarbejdere tager aktiv del i den grønne omstilling. Derfor kårer kommunen hvert år årets klimakollega og hylder det personlige initiativ.

”Målet med klimakollega-prisen er at øge interessen og engagementet blandt medarbejderne og inspirere dem til at tænke grøn omstilling ind i deres arbejdsopgaver. Det gør vi blandt andet ved at give dem eksempler på, hvad de kan gøre, og på den måde gøre det mere håndgribeligt,” siger klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller.

De konkrete og håndgribelige eksempler er blandt andet at genbruge materialer, lave grønne indkøb, nedbringe energiforbruget eller inspirere til grønnere adfærd. Eksemplerne viser, at klimakollega-prisen kan gives til både store og små tiltag, da de alle sammen er med til at gøre en forskel.

Sidste års vinder

Når årets Klimakollega hyldes på årskonferencen den 11. december, er det tredje gang, at prisen uddeles. Sidste år gik prisen til Birthe Witt Jason, fordi hun havde formået at få klima ind i klasseværelserne på Sabro- Korsvejsskolen. Hun var afgørende for skolens udmærkelse som ’Grønt Flag – Grøn Skole’, og hun er rollemodel for elever og kollegaer, når hun tænker bæredygtighed ind i fag, cykler på arbejde og nedsætter skolens papirforbrug.

Fakta

  • Klimakollega-prisen uddeles den 11. december til årskonferencen for klimaindsatsen i Aarhus
  • Aarhus Kommunes ansatte kan sende en nominering til gogreen@aarhus.dk senest d. 29. november.