Cellugy vinder Aarhus Kommunes Spirepris 2019

I kapløb med Techknow og BornGreen løb virksomheden Cellugy af med sejren om Aarhus Kommunes Spirepris 2019. Cellugy arbejder med at udvikle og udbrede plasticmaterialer baseret på eksempelvis planteaffald til at erstatte traditionel plastic.

”Det er en rigtig stor hjælp for en virksomhed som vores at vide Spireprisen. Vi er et sted nu, hvor vi har brug for midler til at geare forretningen – her kommer både pengepremien og rådgivningssessionen til nytte,” siger Katerina Hanzalová fra Cellugy.

Cellugy er opstået i det aarhusianske universitetsmiljø og tog for alvor form, da stifterne vandt førstepremien i klima/energikategorien i DEANs Challenge på Aarhus Universitet.

Baggrund om Spireprisen


Spireprisen uddeles hvert år til grønne initiativer, lokale iværksættere og ildsjæle, der understøtter den grønne omstilling i Aarhus Kommune.
Spireprisen sætter fokus på nogle af de grønne projekter og initiativer, som spirer frem, og som understøtter den grønne omstilling i Aarhus Kommune. De grønne ildsjæle bag fortjener en ekstra hyldest og et stort skulderklap.


Siden oktober 2019 har alle haft mulighed for at indstille potentielle kandidater til prisen. Blandt de nominerede blev tre kandidater udvalgt – Cellugy, TechKnow og BornGreen. Vinderen blev fundet ved en afstemning på Facebook og af deltagerne på årskonferencen for Klimaindsatsen i Aarhus Kommune.

Prisen bliver på 10.000 samt en rådgivningssession uddeles i samarbejde med Merkur Andelskasse, Worldperfect, Erhvervshus Midtjylland og COWI.