Årets klimakollega 2019 fejret på årskonferencen

Prisen som årets klimakollega gives hvert år til en medarbejder i Aarhus Kommune, som gør en ekstra indsats for at tænke grøn omstilling sammen med kerneopgaverne. Målet med prisen er at vise gode eksempler på tværs af arbejdsopgaver og magistratsafdelinger i Aarhus Kommune. På den måde kan prisen være med til at øge opmærksomheden på alle de mange initiativer, der understøtter arbejdet med klimaudfordringen.

Vinderen blev økonomidirektør Peter Pedersen for at tænke klimaudfordringen ind i et område, som normalt er styret af benhård økonomisk rationale. Peter blev især hyldet for sit engagement og for at være en synlig og markant rollemodel, der ikke ser begrænsninger – men muligheder.

Det tredje gang prisen uddeles. Prisen blev uddelt for første gang i 2017. Vinderen blev Bente Damsgaard Sejersen, fra Center for Administration og Ejendomme, som i mange forskellige sammenhænge skubber på den grønne omstilling i sin hverdag. I 2018 kom prisen til Sabro-Korsvejens skole, hvor lærer Birte Jason modtog hæderen for sit arbejde med at integrere klimaudfordringerne i arbejdet med eleverne.