Bæredygtig tandbørste vandt Aarhus Kommunes Spirepris

Sundhedsstyrelsen og tandlægerne anbefaler, at man skifter tandbørste senest hver 3. måned. Men langt de fleste danskere er noget længere om at skifte tandbørsten ud. Den opdagelse var en af grundstenene, da Simon-Victor Bachman Pedersen og Gustav Winding stiftede virksomheden Webrush. 

”Vi kunne se, at der var et hul i markedet, hvor en abonnementsløsning kunne have gode muligheder for at slå igennem. På den måde kan vi gøre det nemt for forbrugerne at skifte tandbørste,” siger Simon-Victor Bachman Pedersen.

Opgør med forbrugsmønstre

Udover det sundhedsmæssige aspekt vil de to iværksættere gerne være med til at gøre op med vores måde at forbruge ting på. Og her kommer materialet til tandbørsterne ind i billedet. 

”Danskerne bruger mere end 15 millioner tandbørster af plastic hvert år. Det vil vi gerne ændre, så vores klimabelastning bliver mindre. Derfor er vores tandbørster er lavet af bambus. Det betyder, at de er biologisk nedbrydelige og kan fremstilles uden brug af fossile brændsler,” siger Simon-Victor Bachman Pedersen.  

Prisen giver anerkendelse

For en lille iværksættervirksomhed som Webrush, betyder Spireprisen anerkendelse. Og det er nødvendigt, når man vil slå igennem med et produkt, der ikke konkurrer på prisen. For at tandbørsterne er lavet af bambus, gør dem ikke billigere at fremstille. Men det er heller ikke målet.

”Vi vil ikke være billige. Vi vil derimod lave et produkt, som folk kan købe og bruge med god samvittighed,” siger Simon-Victor Bachman Pedersen.