Virksomhed får gennembrud efter iværksætterprojekt

København og Aarhus kommuner udgør de to danske bypartnere i projektet og bidrager bl.a. med at aktivere lokale virksomheder med et grønt eksportpotentiale. Suncil er en af de midtjyske deltagervirksomheder, som udvikler bæredygtig gadebelysning og infrastruktur.

”Vi tror på vi skal gøre verden i morgen lidt bedre end i dag. Vi skal drømme sammen, udvikle sammen og handle sammen”, siger CEO for Suncil, Lars Bjørn.

Gennem Access Cities har Suncil fået etableret et samarbejde med andre danske virksomheder, så de sammen kan indtage det amerikanske marked. Suncils soldrevne master fungerer som et lille kraftværk, der danner udgangspunkt for energi og kommunikation til den grønne infrastruktur i byer. Når masten først er etableret, kan der tilføjes forskellige produkter eks. gadebelysning, skilte, overvågningskameraer, censorer m.v. som kan aktiveres og monitorere det urbane miljø.

”Vores produkt er som et juletræ, der bærer andres stjerner og kugler. Vi skal ikke opfinde alt. Sammen med de andre partnere kan vi lave nye og bedre løsninger til kunderne”, uddyber Lars Bjørn.

Fremtidens bæredygtige byer

Med Access Cities understøttes og fremmes globale alliancer indenfor bæredygtig byudvikling. Projektet er støttet af Industriens Fond, som arbejder med at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

”Projektet har til formål at hjælpe danske virksomheder, der arbejder med grøn omstilling, ud på nye eksportmarkeder. Derudover har Access Cities til formål at skabe vidensdeling blandt førende byer indenfor grøn omstilling, til gavn for den bæredygtige byudvikling globalt set”, fortæller Specialkonsulent i Aarhus Kommune, Thomas Mikkelsen.

Suncils fremtid ser lys ud

Access Cities har medio 2021 kørt i ca. 3 år og der arbejdes fortsat med en mulig videreførelse. Men Suncil har allerede etableret samarbejder, som fortsætter:

”Resten af 2021 skal vi indhente relevante godkendelser fra USA, og fra januar 2022 forventer vi at være flyvende i USA med to fuldtidsteams, der sælger produkterne ind på det amerikanske marked”, afslutter Lars Bjørn

 

Se mere om projektet her: accesscities.org