Ny podcastserie skal øge opmærksomheden på kommunalvalget

Når der til november i år er kommunalvalg, skal der flere unge til stemmeboksene. Det er det erklærede mål for en ny podcastserie, der er skabt af Aarhus Kommune.

”Podcast-serien er skabt, fordi de unge ikke stemmer nok til de kommunale valg. Derfor har vi skabt et podcastformat, hvor vi diskuterer forskellige tematikker, som er særligt interessante for unge. Det bliver emner som klima, LGBTQ+, ensomhed blandt unge, kulturliv og lignende emner,” fortæller Manuel Sørensen Ehsaeizadeh fra Aarhus Kommune.

Udover værterne, vil lytterne i løbet af podcastens afsnit kunne møde en række relevante gæster, der giver deres besyv med i diskussionerne.

”Ved at skabe diskussion og samtalerne omkring emnerne, er håbet at engagere de unge i emner som ikke er eksplicit politiske, men som kan være en indgangsvinkel til, at de begynder at interessere sig mere for politik i regionen og kommunen generelt,” siger Manuel Sørensen Ehsaeizadeh.


Klimaudfordringerne optager mange


Den første episode i podcastserien tager livtag med klimaudfordringerne. Særligt med fokus på, hvad man selv kan være med til at gøre.

”Klima fylder rigtig meget. Især ser vi et behov hos de yngre generationer. Derfor har vi lagt fokus der i det første afsnit. Vi kommer blandt andet ind på klimakrisen og hvad man egentlig kan gøre som individ. Vi kommer til at have tre gæster i første podcast, som skal være med til at give inspiration det er Nina Bendixen, der er vejrvært og klimaformidler, zero-waste influenceren GitteMary og Liv la Cour der er programleder for et af delprogrammerne i Aarhus’ klimaindsats - Aarhus Omstiller,” siger Manuel Sørensen Ehsaeizadeh

Fakta:


Podcasten hedder Aarhus Lytter og den kan findes på Spotify, Apple Podcast og Google Podcast.