Klimafaklen fortsætter sin vandring

Med Klimafaklen følger en opgave om at skabe et nyt grønt fællesskab inden for 3 måneder, samt 5.000 kr. til at understøtte gennemførelsen. Klimafaklen er med til at skabe ringe i vandet og derved inspirere andre til grønne handlinger, som leder Aarhus frem mod klimamålet i 2030.  

Teaterdirektør Per Smedegaard, der som den første nogensinde fik overrakt faklen i marts 2021, har valgt at sende den videre til grundlægger af THE UPCYCL, Rikke Ullersted.

”Rikke og THE UPCYCL er helt oplagte til at få klimafaklen, fordi deres forretningsmodel i sig selv skaber bæredygtig omstilling. De er et tydeligt bevis på, at people-planet-profit tankegangen er en forudsætning for at vi leverer på den her agenda,” siger Per Smedegaard.

Bæredygtighed er hele grundtanken i THE UPCYCL, der aktivt understøtter den cirkulære økonomi ved at forbinde virksomhedernes restprodukter med nye aftagere. Kontoret i en baggård til Jægergårdsgade er fyldt med kuriøse materialer i alle former og farver. 

Klimafaklens ånd, rettet mod fællesskaber og handlinger, passer lige ind i THE UPCYCL’s arbejde.

”Fællesskaber er afgørende for at lykkes med at øge anvendelsen af ressourcer. For at vi kan bruge “det hele”, skal man vide hvem man skal dele med. Hos THE UPCYCL arbejder vi med at lave fællesskaber omkring materialerester fra primært industrien. Vi kalder det New Waste. Så det overskud – eller afskær - der opstår i den ene produktion, kan anvendes i naboens produktion. For tænk nu, hvis du hver dag arbejder i marmor produkter, og ikke ved at din nabo laver terrazzogulve. Det kræver fællesskaber og koordinering at få datingen til at gå op,” siger Rikke Ullersted.

Rikke Ullersted har allerede gode ideer til, hvilken slags handlingsfællesskab hun vil understøtte lokalt, mens hun har faklen. Hvis du vil se hvilken klimahandling Per Smedegaard tog fat i, mens han havde klimafaklen, så følg med på Aarhus Omstillers Facebookside