Hybridbrandbil og biogaslastvogn på besøg i Ny Munkegade

Med udgangspunkt i udstilling af en helt ny type hybrid brandbil samt en lastvogn, der drives af biogas, var der rig mulighed for at diskutere, sparke dæk og blive klogere på ny teknologi til den tunge transportsektor.


Vært for arrangementet var Østjyllands Brandvæsen. Og ifølge direktør for Østjyllands Brandvæsen,  Kasper Sønderdahl, skal beredskabet være bevidst om sin rolle i den grønne omstilling.

"Eksempelvis er beredskabet i Danmark både problemknuser og klimasynder på én og samme tid. Dels skal brandvæsenet kunne håndtere brande i el og plugin hybrider og dels mindske sit CO2-aftryk i driften, mens man stadig opretholder en driftssikkerhed, der gør, at brandvæsnet altid kan nå frem og fuldføre sine opgaver," siger han.


Samtidig står resten af den tunge transportsektor med lignende udfordringer – en udfordring som virksomheden Dania Connect arbejder aktivt med og som blandt andet har resulteret i en investering i biogasdrevne lastbiler.

"Vi er optagede af, at vi som virksomhed bidrager til den grønne omstilling. men samtidigt er det nødvendigt, at det sker i et samspil med politikerne, der skal sørge for at skabe rammevilkår, der understøtter den grønne omstilling af virksomheder i transportsektoren," siger Louise Meier, der er økonomidirektør i Dania Connect.

 

Se video fra arrangementet her: