Virtuel familiefest for klimaentusiaster

For femte år i træk afholdes den årlige klimakonference i Aarhus Kommune, hvor vigtige aktører i Aarhus’ klimaindsats samles til en dag i klimaets tegn.

”Tanken bag årskonferencen er at samle alle vigtige aktører - medarbejdere i Aarhus Kommune, virksomheder, borgere og vigtige beslutningstagere - til en statusdag, hvor vi tager et kig i krystalkuglen og fokuserer på, hvad vi skal i det kommende år indenfor klima og grøn omstilling. Årskonferencen er en familiefest for klimaentusiaster, hvor vi fejrer, hvor langt vi er kommet og ser nærmere på, hvor skal vi hen – både på kort og på langt sigt,” siger klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller.

Fokuspunkter i 2020

Årskonferencen i 2020 har fokus på den kommende klimaplan for Aarhus Kommune, der gælder i perioden 2021-2024.

Årets klimakonference vil også have opmærksomheden rettet mod en grøn genstart, da vi både står i en coronakrise og en klimakrise.

”Til årskonferencen bliver der fokus på, hvordan den grønne omstilling kan bruges til at genstarte samfundet, økonomien, væksten og skabe flere arbejdspladser,” siger Henrik D. H. Müller.

Ikke alt er, som det plejer

I år er årskonferencen flyttet online, og omstillingen til digital afvikling har været stor.

”Sidste år var vi ca. 400 mennesker samlet til en dag i klimaets tegn, hvilket giver en stor fællesskabsfølelse. I år bliver det virtuelt, men der er stadig mulighed for involvering, deltagelse og gode bidrag i de enkelte temaseancer,” siger Henrik D. H. Müller.

I kraft af at årskonferencen flytter online, er der plads til, at endnu flere kan være med og bidrage til den grønne omstilling i Aarhus Kommune.

Fakta:

  • Årskonferencen afholdes den 9. december kl. 9-12.30
  • Der afholdes seks forskellige temaseancer, hvor det er muligt at komme med inputs samt diskutere udfordringer og muligheder i den kommende klimaplan
  • Læs mere og tilmeld dig årskonferencen 2020 her