Transportvirksomhed får hjælp og rådgivning til grøn omstilling

Transportsektoren er den største kilde til CO2-udledningen i Aarhus Kommune. Derfor er det afgørende, at transportvirksomheder tager ansvar og mindsker deres klimaaftryk, hvis Aarhus Kommune skal nå målet om CO2-neutralitet i 2030.

ECSMV er en forkortelse af ’Energieffektivitet og CO2-besparelser i små og mellem store virksomheder i Region Midtjylland. ’Projektet hjælper små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland med at udvikle grønne forretningsmodeller. Virksomhederne får tilskud til rådgivning, der anviser konkrete potentialer for energi- og materialebesparelser samt CO2-reduktion. Dania Trucking blev en del af projektet i januar.

Dania Trucking, der lever af at transportere containere fra danske havne til kunder rundt om i Danmark, er bevidst om deres ansvar. Sidste sommer tog de beslutningen om, at de vil være grønne transportører. En beslutning, som de nu får hjælp til at realisere gennem projektet ECSMV:

”Som transportvirksomhed har vi et stort CO2-aftryk, som vi utrolig gerne vil mindske. Men vi er transportører og strategiske forretningspartnere - vi er ikke miljørådgivere. Derfor har vi søgt hjælp i projektet, hvor vi får kyndig og uvildig vejledning, som vi har haft svært ved at finde andre steder,” siger Louise Meier, der er Head of Finance, IT & CSR hos Dania Trucking.

Hjælp til grønne investeringer

Dania Trucking ønsker at gå forrest i transportbranchen ved hurtigst muligt at skifte de fossile brændstoffer ud med alternative brændsler. Derfor har de planer om at udskifte dele af vognparken til sommer ved at lave grønne investeringer.

”Vi vil rigtig gerne købe nogle lastbiler, der kører mere grønt. Men selvom vi holder os opdaterede med nyeste teknologier i branchen, er det enormt svært at gennemskue, hvad der for os er bedst at investere i. Derfor er det en kæmpe hjælp, at vi i projektet får tilknyttet en miljørådgiver, der laver konkrete analyser af netop vores virksomhed og gennemskuer de tekniske ting for os, så vi kan se, hvilke investeringer der er de rigtige for os,” siger Louise Meier

Louise Meier fremhæver, at der i branchen for tung transport er uklarhed omkring, hvilken teknologi man skal satse på - især når det kommer til alternative brændsler. Derfor er det især de dybdegående analyser af netop deres virksomhed, der gør projektet særligt interessant og brugbart for dem:  

Dania Trucking regner med, at de allerede i maj modtager anbefalinger til, hvilke lastbiler og teknologier de skal investere i.

Fakta:

  • Projektet er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Skive Kommune og Aarhus Kommune.
  • Projektet er støttet af Region Midtjylland og Den Europæiske Fond for Regional Udvikling
  • Læs mere her: https://ecsmv.dk/