Kommunal indsats styrker coronatrængte virksomheders grønne bundlinje

Sammen med Ringkøbing Skjern og Skive kommuner søsatte Aarhus Kommune i 2019 et projekt, som skal hjælpe de små og mellemstore virksomheder til at få en stærkere grøn bundlinje. I den nuværende Coronakrise er netop de små og mellemstore virksomheder hårdt udsat.

”Vi skal som kommuner skabe rammer, som vores virksomheder kan udvikle sig i. I en vanskelig tid, er det endnu mere vigtig at understøtte, at de mange små og mellemstore virksomheder ikke alene klarer sig gennem krisen, men også kommer styrkede ud på den anden side. Her er omstillingen til en grønnere produktion og forretningsmodel med til at gøre virksomhederne robuste og konkurrencedygtige i fremtiden,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Han opfordrer virksomhederne til at søge om at få del i støtten.

Projektgruppen har søgt og fået yderligere to millioner fra Erhvervsstyrelsen, som virksomhederne kan søge som direkte investeringsstøtte til at omstille til en grønnere produktion. Projektet ”Energieffektivisering og CO2-besparelser i virksomheder i Region Midtjylland” (ECSMV) hjælper små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland med at udvikle og implementere grønne forretningsmodeller. Projektet tilbyder virksomhederne konkret rådgivning, der anviser konkrete potentialer for energi- og materialebesparelser samt for CO2-reduktion.


Derefter kan virksomhederne yderligere modtage et tilskud til implementeringen af for eksempel hardware for op til 200.000 kroner. Projektet tilbyder derudover virksomhederne at deltage i netværksmøder og vidensdeling med de andre deltagende virksomheder.
Kontakt


Fakta


• Projektet er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Skive Kommune og Aarhus Kommune, men involvere samtlige kommuner i Region Midt.
• Projektet er støttet af Region Midtjylland og Den Europæiske Fond for Regional Ud-vikling
Læs mere her.