Engagement og samarbejde baner vejen mod et renere Aarhus

Alt for mange rammer ikke byens skraldespande, når de vil af med tomme krus, burgerpapir og cigaretskodder - og mængden af affald i byens gader stiger. Alliancen for Nordens Reneste By arbejder målrettet på at udvikle, evaluere og implementere innovative indsatser, der skal skabe vedvarende adfærds- og holdningsændringer omkring henkastet affald. Det skal blandt andet ske ved at gøre op med den klassiske rollefordeling og sætte nye standarder for samarbejdet mellem kommune, erhvervsliv og byens borgere.

Derfor vil Alliancen gerne engagere og motivere byens aktører og borgere til at blive en aktiv del af nye løsninger. Der er mange veje til en ren by - og for at understøtte de gode idéer lancerer Alliancen nu Nordens Reneste By-puljen. Man kan ansøge om midler, hvis man eksempelvis har et ønske om at skabe et renere lokalt område i samarbejde med sine naboer, hvis man har en ide til en ny kampagne på sociale medier, eller ønsker at teste en ny bæredygtig løsning på take away emballage. Mulighederne er mange.

Første deadline for ansøgninger er den 1. april 2020.

Det vil være muligt at ansøge puljen igen efter sommerferien med deadline den 16. august 2020.

Både privatpersoner, virksomheder, foreninger eller kommunale institutioner kan ansøge – men man skal være en del af Alliancen for Nordens Reneste By for at kunne ansøge.

Læs mere om Alliancen for Nordens Reneste By og mulighederne for at ansøge puljen på www.nordensrenesteby.dk