Aarhus inspirerer udenlandske delegationer

Når det kommer til klima og bæredygtighed gør Aarhus Kommune sig særligt bemærket. Rundt om i kommunen buldrer det frem med grønne initiativer og bæredygtige løsninger, der understøtter den ambitiøse klimamålsætning om CO2-neutralitet i 2030. Det er ifølge Delegation Manager, Stine Sparrewath, noget af det, der gør Aarhus til en særlig attraktiv by at besøge:

”Aarhus er speciel, fordi vi har en bred pallette af bæredygtige løsninger, som vi kan vise frem til de besøgende delegationer. De kan både møde virksomheder, uddannelsesinstitutioner, politikere, eksperter og kommunale medarbejdere, der til daglig arbejder med den grønne omstilling, og som med glæde deler ud af deres viden,” siger Stine Sparrewath.

Fokus på ambitiøse delegationer

Aarhus Kommune tager årligt imod et stort antal besøgende delegationer fra både ind- og udland, som ønsker at få et indblik i byens arbejde med den grønne omstilling. Alene i 2019 varetog kommunen 50 delegationsbesøg.

Den store interesse for at besøge Aarhus og lade sig inspirere af de bæredygtige løsninger hilses velkommen af Stine Sparrewath:

”De mange delegationer er med til at synliggøre Aarhus som en by, der tager klimaudfordringerne alvorligt. Vi håber på, at delegationsbesøgene vil skabe nogle gode relationer mellem virksomhederne og delegationerne, som på sigt kan medføre et samarbejde. Blandt andet derfor fokuserer vi på et stærkt samarbejde med de forskellige interesseorganisationer og virksomheder i området,” siger Stine Sparrewath.

Fakta

  • Go Green Delegation Service startede i 2017
  • I 2019 havde Go Green Delegation Service 49 besøg fra ind- og udland
  • De udenlandske delegationer i 2019 kom blandt andet fra Korea, Kina, Tyskland og Canada.
  • Delegationerne besøgte blandt andet Maskinrummet på Aarhus Ø, Domen og det biomassefyrede kraftvarmeværk i Lisbjerg.