Bygninger i Aarhus skal tage et energispring

Bygninger tegner sig for cirka 40 procent af det samlede energiforbrug i Aarhus. Dermed spiller de en væsentlig rolle i den grønne omstilling af Aarhus. For når man skal omstille byen, skal der bruges vedvarende energi mange andre steder end i bygningsmassen. Eksempelvis kommer transportsektoren til at efterspørge rå mængder af vedvarende energi.

”Det betyder, at vi skal optimere alle de steder, vi overhovedet kan. Her spiller de professionelle bygningsejere en nøglerolle i og med, at de typisk administrerer bygningskvadratmeter,” fortæller udviklingskonsulent i Aarhus Kommune, Lene Smith Riis.

Formålet med ’Energispring’ er i al sin enkelthed at skabe et stærkt netværk, hvor de forskellige bygningsejere kan dele viden om, hvilke initiativer de arbejder på i forhold til at reducere energiforbruget. Samtidigt vil man som deltager også få inspiration til, hvad man kan gøre.

”I mange tilfælde handler det om, hvordan man drifter og overvåger sine bygninger. Her kan der typisk være meget at spare, hvis man får fokus på at drifte sin bygninger med lavt energiforbrug for øje,” siger Lene Smith Riis.

Åben invitation


I øjeblikket er ’Energispring’ i sin første fase. Det betyder også, at der er åbent for at melde sig ind i netværket.

”Projektet retter sig både mod private og almene boligselskaber samt interesseorganisationer indenfor byggeri og energi - og vi håber i sagens natur at få så mange som muligt med,” siger Lene Smith Riis.

Allerede nu har Aarhus Kommune en række aktører i kikkerten, og vil tage initiativ til en række opstartsmøde, hvor de kan komme og få mere viden om projektet. Samtidigt vil der også være mulighed for at få medbestemmelse over det endelige design af projektet.

”Vi skal, for eksempel, sammen med deltagerne i projektet fastlægge, hvordan vi vil sætte mål op for projektet. Det synes vi er bedst at gøre sammen med dem, som faktisk skal være udførende,” siger Lene Smith Riis.


Fakta

Hvis man vil vide mere om Energispring, kan man skrive til Lene Smith Riis på lesmi@aarhus.dk