Årskonferencen er det vigtigste mødested

Paneldebat

Årskonferencen samler hvert år afgørende beslutningstagere, virksomheder, ildsjæle og borgere til en status på klimaindsatsen i Aarhus Kommune. I år har konferencen særligt fokus på udvikling af Aarhus’ nye klimaplan.

”For at nå målsætningen om CO2-neutralitet i 2030 er det nødvendigt, at der sker et gearskifte, og at vi i fællesskab udvikler en klimaplan, som understøtter alle borgere, erhverv samt organisationer,” siger klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller.

Løsninger i fællesskab

Deltagerlisten bliver hvert år længere og længere, og i år forventes det, at der kommer over 300 deltagere. Det gør årskonferencen til et unikt mødested for alle, der interesserer sig for klimaindsatsen i Aarhus:

”Årskonferencen er et af de vigtige mødesteder for klimaindsatsen i Aarhus. Det er her vi tager de vigtige diskussioner, aktørerne møder hinanden, og det er her, alle har mulighed for at blive hørt og komme med vigtige inputs. Årskonferencen er et sted, hvor vi i fællesskab løser klimaudfordringerne,” siger Henrik D. H. Müller.

Klimafest og skulderklap

Udover det fremtidige og udviklende perspektiv er årskonferencen også en klimafest. Det er en klimafest, hvor man fejrer de gode resultater og giver et skulderklap til dem, der har gjort en særlig indsats. Helt konkret uddeler Aarhus Kommune to priser: Spireprisen og Årets Klimakollega. Spireprisen 2019 gives til bæredygtige projekter, klima-iværksættere og grønne ildsjæle i Aarhus Kommune. Årets Klimakollega hylder en medarbejder i Aarhus Kommune, der gør en særlig indsats for den grønne omstilling i sit daglige arbejde.

”De to priser er sat i verden for at hylde de initiativer, der gør forskel for klimaet. Vi håber derfor, at de to priser vil inspirere og motivere både ansatte, borgere og virksomheder til at tage skridt i den grønne retning,” siger Henrik D. H. Müller.

Fakta