Aarhusianske virksomheder får millioner til energieffektiviseringer og grøn vækst

De små og mellemstore virksomheder i Aarhus og resten af Region Midtjylland kan godt begynde at glæde sig. Et samarbejde mellem kommunerne i Skive, Ringkøbing Skjern og Aarhus har resulteret i en bevilling på 40 millioner kroner fra EU og Region Midtjylland. Pengene skal bruges til at hjælpe virksomheder med at energioptimere deres processer og drift.


”Der er en stor efterspørgsel på produkter, der er produceret så klimavenligt som muligt. Her kan vi hjælpe virksomhederne med gøre deres produktionsmetoder så konkurrencedygtige som muligt. Det er godt for klimaet, virksomhederne og samfundet som helhed, og der skal vi hjælpe virksomhederne med at realisere deres potentiale,” siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Rådgiver til rådighed


Virksomheder, der kommer til at indgå i projektet, vil få stillet en energirådgiver til rådighed, som sammen med virksomheden kortlægger de muligheder, der er for at energieffektivisere. Rådgiveren hjælper virksomheden med at identificere potentialer, og i fællesskab udarbejdes der en handlingsplan, som der efterfølgende kan søges finansieringsstøtte til.


”Erfaringer viser, at konkrete virksomhedsforløb har en gavnlig effekt for den enkelte virksomhed. For at øge muligheden for handling kan virksomhederne søge om investeringsstøtte til at realisere de muligheder, man finder ud af i rådgivningsfasen. Desuden giver projektet midler til at danne fællesskaber for virksomheder, der arbejder med de samme udfordringer. Disse fællesskaber skal bruges til at virksomhederne kan lære af hinandens erfaringer og styrke virksomhedernes værdikæde,” siger Uffe Vinther Kristensen, der er udviklingskonsulent for grøn vækst og cirkulær økonomi i Aarhus Kommune.


Fakta:

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Skive, Ringkøbing Skjern, Aarhus Kommune Projektet løber i 3 år og er støtte af Region Midtjylland og EU’s regionalfondsmidler.