Aarhus Katedralskole sætter fokus på klimaudfordringer

900 gymnasieelever fik grønt skoleskema, da Aarhus Katedralskole 24 og 25. januar afholdt temadage om ’Det Bæredygtige Aarhus’.


”Vores formål med temadagen er at gøre den lokale grønne omstilling i Aarhus vedkommende for vores studerende. Derfor har vi involveret en lang række aktører fra Aarhus, som til dagligt arbejder med klimaudfordringerne på den ene eller anden måde. De skal hjælpe os med at sætte udfordringerne i perspektiv,” siger Lone Eibye Mikkelsen, der er rektor på Aarhus Katedralskole.


Rent praktisk arbejdede de studerende blandt andet med at integrere FN’s verdensmål og klima-problemstillinger i deres fag. Derudover var der en lang række gæsteforlæsere fra virksomheder og organisationer i Aarhus, som kom med deres input i forhold til klimaindsatsen i Aarhus og inspiration til at springe på den grønne bølge.


”De faglige udfordringer skal give gymnasieeleverne blod på tanden til at lave bæredygtige tiltag her og nu, men også få deres øjne op for grønne karriereveje,” siger Lone Eibye Mikkelsen.


Klima er ikke nyt

Aarhus Katedral skole har gennem længere tid arbejdet med fokus på klimaudfordringerne. Blandt andet gennem skolens elev- og aktivitetsråd. Ifølge Lone Eibye Mikkelsen er den opgave en væsentlig del af at skabe det dannelsesperspektiv, som er en af gymnasiets fornemste opgaver.


”Unge spiller en vigtig rolle i den bæredygtige omstilling, som hele verden har brug for. Men aktiv deltagelse og ejerskab over klimaindsatsen kommer ikke af sig selv. Det kræver viden om klima- og miljøområdet og vigtigst af alt interesse i at tage del i en af tidens største samfundsmæssige udfordringer,” siger hun.


FAKTA:

• Temadagen er udviklet i samarbejde mellem Aarhus Katedralskole, VedvarendeEnergi og Aarhus Kommune.