klimastudie er hot

Over de sidste to år har der været en stigning på 150% af antal ansøgere til uddannelsen Elektrisk Energiteknologi på Aarhus Universitet. Uddannelsen er i massiv fremgang, og det ser ikke ud til, at det ændrer sig. Bare i år er der forventet yderligere stigning i antal ansøgere, hvilket også har resulteret i, at man både har en sommer- og en vinterstart på studiet.

”Det er en stor forandring, vi har været igennem. De sidste to år er interessen for studiet steget markant, og det har betydet, at vi har øget antallet af studiepladser, samtidig med at karaktersnittet for uddannelsen næsten er steget med en hel karakter,” siger lektor Björn Andressen fra Aarhus Universitet.

Energilaboratorie en stor del af succesen

En af grundende til studiets succes er det nye energilaboratorium på Aarhus Universitet, der siden 2016 har stået som det største i Norden. Laboratoriet er helt nyt, hvilket betyder, at muligheden for at teste, lære og skabe er stor.

”Vi har nogle rigtige gode uddannelsesmæssige rammer, der betyder at vi undervisningsmæssigt og forsøgsmæssigt kan være med på højeste niveau, og det kan selvfølgelig være en af grundende til, at man synes, studiet er ekstra interessant,” siger Bjørn Andressen, som også er laboratorieansvarlig på Aarhus Universitet.            

Gode rammer giver motivation

En af de mange studerende, som studerer Elektrisk Energiteknologi, er Alina Løbner, som synes, de uddannelsesmæssige rammer er med til at give en ekstra motivation, når man tager af sted om morgenen.

Jeg søgte ind, fordi jeg synes, det er et utrolig spændende emne og en spændende problemstilling. Der er nogle klimamæssige udfordringer, som er spændende at lære om og prøve at være med til at løse. Men det er klart, at et laboratorium, som er så godt som dette, giver en ekstra motivation, og en ekstra lyst til at være her.
Førsteårsstuderende Alina Løbner