Delebilen gør hverdagen lettere

Med mindre end to kilometer på arbejde, har Lisbet Kjeldsen ikke brug for en bil i hverdagen. Hun klarer hverdagen på gåben eller cykel. Men omkring en gang om ugen bruger hun en elektrisk delebil fra TADAA! til at klare forskellige ærinder.

"Delebilen gør hverdagen lidt lettere. Og så kan jeg godt lide at køre bil," siger hun.

Farvel til den gamle bil

Hun har været vant til at have bil. Men i august 2016 valgte hun at sige farvel til den Citroën C3, som hun havde haft i flere år. Dengang boede hun i et boligforeningsrækkehus i landsbyen Hårup i den nordlige del af Aarhus Kommune.

"Men da min datter fyldte 18, mistede jeg nogle børnepenge og så havde jeg ikke råd til at bo der mere. Jeg havde heller ikke råd til at have bil, så jeg ville flytte tættere på mit arbejde og børnenes aktiviteter," fortæller hun fra sin nye lejlighed i Lindholmparken i Aarhus Nord. Boligen er en blandt 216 boliger en afdeling 28 hos boligforeningen Boligkontoret Aarhus.

Nu er arbejdet som bioanalytiker på Aarhus Universitetshospital på Oluf Palmes Allé kun en gåtur væk, ligesom datterens handelsskole på Vejlby Centervej kan klares på 10 minutter på gåben.

Medlem af delebilsordning

"Jeg vidste, at jeg ikke havde råd til at have bil, så jeg regnede med, at jeg skulle klare mig uden. Så ville jeg tage bussen, når jeg skulle besøge min familie i Ryomgaard, Rønde og andre steder på Djursland," siger hun og fortsætter: "Jeg undersøgte på nettet, om der var delebiler i nærheden af den nye lejlighed, for jeg har nogle venner i Roskilde, som bruger delebil, men jeg fandt ikke nogen."

Derfor meldte hun sig også straks til delebilsordningen TADAA!, da den åbnede i Lindholmparken i januar 2017. Hun bruger sit abonnement på seks timer om måneden til indkøb, hente og bringe ting og hjælpe sine børn. Skal hun ind i Aarhus C, tager hun bussen med sit rejsekort for ikke at bøvle med parkering.

"Jeg kender et sted, hvor de lige nu sælger æbler fra egen plantage og det vil jeg gerne besøge," siger hun om næste tur i delebilen.