Næste generation af professionelle har fokus på den grønne omstilling

For tredje år i træk åbnede Vinterakademi 2017 dørene for kandidatstuderende til en uge med fremtiden i fokus. Til Vinterakademi 2017 kan den næste generation af professionelle høre, lære og selv komme med deres bud på, hvilke problemstillinger og løsninger, som de ser i forhold til årets emne ”Fremtidens robuste og bæredygtige by.”

Klima og miljø var fokus mandag, og her var blandt andet Klimasekretariatets chef, Henrik D.H. Müller, på talerstolen, hvor han holdte oplæg om, hvorfor bygninger og de fremtidige bygningers opførsel er vigtig i den grønne omstilling af Aarhus.

”Det er vigtigt, at den næste generation professionelle inden for byggebranchen er bevidste om problemstillingerne, og tænker det ind i deres arbejde, når de begynder deres karriere. Derudover er det også et godt input til os at høre deres spørgsmål i forhold til de problemstillinger, som de selv ser, når vi snakker miljø,” siger Henrik D.H. Müller, chef for klimasekretariatet i Aarhus Kommune.

Et opråb til forandring

I løbet af ugen vil deltagerne ved Vinterakademiet 2017 deltage i mange forskellige events. Både oplæg, workshops og tværfagligt arbejde skal i slutningen af ugen resultere i et manifest, som skal fungere som den næste generation af professionelles opråb til branchens aktører om at sætte bæredygtighed højt på dagsordenen, samtidig med at det er retningsgivende og løsningsorienteret. 

En af deltagerne ved Vinterakademi 2017 er Maja Sønderskov. Hun synes, det er utrolig vigtigt at være bevidst om problemstillingerne og de udfordringer samfundet står over for.

”De problemstillinger vi står over for, er noget som skal tages fat om. Det er vigtigt, vi som nyuddannede tager fat i problemstillingerne omkring klimaet, og prøver at komme med løsninger til, hvordan vi kan gøre fremtidens by mere bæredygtig. Vi får en masse viden og input, og vi bliver meget klogere på problemstillingerne. Nu er det vores opgave at prøve at indtænke løsninger i vores fremtidige arbejde,” siger Maja Sønderskov, som sidste år færdiggjorde sin arkitektuddannelse i Aarhus, og nu arbejder med bæredygtig arkitektur hos COWI.

Uundværligt input og manifestes fremlæggelse

en af partnerne på Vinterakademiet 2017 er Danmarks grønne tænketank Concito. De tager del i Vinterakademiet for at få den kommende generation af professionelle til at tænke over både problemstillinger og løsninger i den måde, de arbejder på i hverdagen.

”Vi prøver at gøre de kommende professionelle klar over, hvilke problemstillinger der er, og hvilket arbejde der kræves for at løse dem. Det er fantastisk at være her, for der kommer uundværligt input, som vi også lærer noget af. Vi bliver inspireret af, af de muligheder som de unge professionelle ser, og det håber jeg betyder, at vi er på vej i den rigtige retning,” siger Synnøve Kjærland, Projektleder for Concito. 

Det skrevne manifest som deltagerne ved Vinterakademi 2017 udarbejder, vil blive fremlagt på den store Building Green Aarhus konference, som løber af stablen den 29.-30. marts.