Klimabrætspil til alle uddannelsesinstitutioner

I Klimaspil Aarhus kommer eleverne med deres bud på, hvordan de synes, klimapolitikken skal være i Aarhus. Spillet er et initiativ, der bygger på Aarhus Kommunes nye klimaplan for 2016-2020.

Skal vi bruge teknologi, økonomi, eller skal borgerne selv investere i grønne tiltag? Spillet er et diskussionsspil, hvor eleverne i grupper skal vælge mellem 16 klimatiltag for at få den største CO2-reduktion.

Giver anledning til læring og diskussion

Klimaspil Aarhus består af en række spillekort, der beskriver de forskellige værktøjer, Byrådet og andre beslutningstagere kan tage i anvendelse for at nedbringe CO2-udledningen og effektivisere energiforbruget.

Med spillet følger en lærervejledning og et oplæg, der klæder eleverne på med viden om klimapolitik og energiforhold i Aarhus. Populært sagt får eleverne mulighed for "at lege politiker for en dag" og diskutere og bestemme fremtidens klimapolitik i Aarhus; en mulighed, som lærer Kim Stubbe fra Engalskolen synes, er rigtig god: "Spillets udgangspunkt i klimaplanen for Århus Kommune gør spillet vedkommende og nærværende for alle elever. Udvælgelsen og prioriteringen af kortene giver anledning til engagerede drøftelser og brug af faglig viden, når der argumenteres for ens synspunkt".

Klimaspil Aarhus består af en række spillekort, der beskriver de forskellige værktøjer, Byrådet og andre beslutningstagere kan tage i anvendelse for at nedbringe CO-udledningen og effektivisere energiforbruget.Med spillet følger en lærervejledning og et oplæg, der klæder eleverne på med viden om klimapolitik og energiforhold i Aarhus. Populært sagt får eleverne mulighed for "at lege politiker for en dag" og diskutere og bestemme fremtidens klimapolitik i Aarhus; en mulighed, som lærer Kim Stubbe fra Engalskolen synes, er rigtig god: 

Skal "uddanne" elever i den grønne omstilling

Byrådet i Aarhus fastsatte i 2008 den målsætning, at Aarhus skal være CO2-neutral i 2030. En ambitiøs, men ikke urealistisk beslutning, som kræver ,at selv de yngre borgere i kommunen lærer om og sætter fokus på den grønne omstilling.

"Det er vigtigt, at den næste generation af uddannede har fokus på den grønne omstilling og tænker over, hvordan vi behandler miljøet. Dette er en nem og god måde at sætte fokus på miljøet allerede i en ung alder," siger Henrik Skotte fra Klimasekretariatet.